петък, февруари 10, 2006

Уикеда

Вчера беше концерта на една от групите, които много много уважавам - Уикеда. Не си мислех, че ще мога някога да ги видя на живо в Русе. За мен те са повече от група - те та изроди (разбирай много готини хора). Текстовете им са ме разсмивали, карали да се чувствам горд, да се се замисля - който не се е всушвал текстовете все едно никога не е чувал Уикеда. За определн период от време те бяха доста известни и дори се бяха превърнали в нещо като поп-група и тогава доста хора ги чуха, но малко разбраха музиката. Поне за мен Уикеда никога не са правили музика за масова консумация.
Момчетата се спавиха доста добре - свириха доста време, раздадоха се напълно, дори бяхме свидетели на нещо като импровизация. От тая импровизация най-ощетен остана барабаниста, който през цялото време не спираше да блъска по барабаните с абсолютна прецизност и бая се поизпоти. Към края публиката искаше от групата да изсвирят песента "Иван", но Уикеда така и не го направиха. Върнаха се за бис и изсвириха песента "Революция", като Ерол отправи апел към присъстващите да не се предават пред Милко Калайджиев, който дебнел навън (по същото време на деня в друга част на града се провеждаше "грандиозен" концерт на поп-фолк-турбо-чалга певецът Милко Калайджиев)


Кореспондент за hristo`s blog от Русе бях аз Христо.
VIVA LA REVOLUTION / HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

сряда, февруари 08, 2006

За Линукс и цигарите

Аз съм от ония пичове дето се мъчат да минат на Линукс ама все нещо не им се получава. То май ще стане като спирането на цигарите - първо спираш да си купуваш цигари (махаш си Уиндоус-а), после виждаш, че е зор да не пушиш и решаваш да искаш от някого една цигара и така след два часа пак си си сложил Уиндоус-а и си повтаряш колко много го мразиш.
По принцип Линукс-а е адси готино нещо, от момента, в който си го инсталирах се влюбих в него, обаче незнайно защо никой не се е сетил да го направи завършена система - да има всичко да не ти се налага да инсталираш или ако това ти се налага да става автоматично. Кой мисли за нас тъпите?
За 1 седмица на Линукс вече поне научих как да си слагам пакетите. Много зор беше!
Побърках всички познати, които някога са помирисвали Линукс.

вторник, февруари 07, 2006

Begining

Направих си блог по ламерския начин, няма да си играеш да пишеш на HTML, няма да си играеш с дизайна - само влизш и започваш да пишеш глупости :)
Днес 7-ми февруари лето 2006-то започвам тоя блог. Те тва е !