вторник, февруари 20, 2007

Open CultureНе съм голям фен на хип хопа и DRS, въпреки че доста добре се справят момчетата. Пускам ги тук, защото те са една от малкото български групи, които могат да се слушат абсолютно безплатно и легално от jamendo.com.
Сайта е пълен с музика лицензирана под свободния лиценз creative commons.
Явно в родната хип хоп "общност" има доста будни хора, може да погледнете и сайта на лейбъла Monokom monokom.org

Open your mind! Open you ears!

П.П. Да Митко, това е пропаганда. :) Всички знаят какъв фанатик съм. \m/

сряда, февруари 07, 2007

Bloodred horizon awakens the dawn

Поредна сутрин осъмвам пред компютъра циклейки и опитвайки се да отстраня досадни бъгове. Реших да си почина и излязох на терасата и усетих нещо, което не бях изпитвал много отдавна. Припомних си колко ми харесва атмосферата рано сутрин. Студеният влажен въздух. Приятната светлина. Звуците.
Някога, много отдавна, когато лятото ходех на село при баба и дядо, ставах рано, сядах на стъпалата на втория етаж и се наслаждавах на пробуждането на деня. В такива моменти разбираш колко силно е свързан човека с природата.
До къде стигнахме с нашата урбанизация ? Как се стигна до момента, когато прекарваш 90% от времето си пред някаква машинария ?
Мисля, че ми трябва малко време без хора и без електричество.

IE Killer

Това невероятно дете на природата Антончо ( IzVaNz3mNo7o) ме изненада за пореден път. След като премина към "тъмната страна", хакна няколко сайта (някои сървъри на конкретни интернет доставчици в Русе не чак толкова успешно :D )
Последната му програма се казва IE Killer или поне аз я кръстих така. При отваряне на прозорец на Internet Explorer отваря известния сайт al4a.com и не разрешава отварянето на други сайтове или прозорци. :)
Браво Тонка, браво Саров !!!! :D
Изненадайте някого приятно като изтеглите и инсталирате програмата от тук
Мисля, че моите пристрастия са ясни, просто погледнете в дясно при линковете.

събота, февруари 03, 2007

Slax BG

Linux дистрото Slax вече си има модул с превод на български. Автора съм аз (само го сглобих, нищо не съм писал). Честито !
Можете да го видите тук

P.S. Да видим кога ще го махнат :)

петък, февруари 02, 2007

gotha 1 : 0 microsoft

Тежък удар по продажбите на МикроМек !!! :D
Съзадох си boot дискетка за моя Линукс на базата на FreeDOS. :D Защо съм толкова весел?
Първо я бях направил от стартова на Win 98 SE и си работеше перфектно, но онзи голям надпис WINDOWS 98 Startup disk не ми даваше сън. Намерих FreeDOS Odin, модифицирах си го и се буутва та хвърчи :)
Да уточня, идеята е тази дискетка да се използва от хора, които не могат или не искат да си бутат BIOS-а.
Добре, че беше тази дискетка, пак се върна оная радост от цъкането и щракането на клавишите, бях се забил прекалено дълго в еднотипно писане на сорс код.
Който го е усещал знае за какво говоря. Може да е 5 часа сутринта и вече да не можеш да си отвориш очите, но се чувстваш супер ! :P