събота, юли 14, 2007


Ето какво се случва в нашата мила родина:


…разследване на моя личен блог optimiced от страна на ГДБОП (Главна Дирекция за Борба с Организираната Престъпност), за което научих вчера сутринта…

* * *

Мога да замълча за случката.

Много по-лесно е.

Подписах “Протокол за предупреждение” вчера, който ме информира и предупреждава, че трябва да се въздържам на личния ми блог от цитиране на други източници на информация (и копиране на текст от тези източници - в случая се визира сайтът http://savestrandja.hit.bg, с настоящ адрес http://savestrandja.ludost.net), когато става въпрос за възможно нарушаване на закона, а именно, организиране на неразрешени граждански протести (както всички ние знаем, повечето от протестите за “Странджа” не са разрешени официално). Написах и обяснения, където посочих, че източникът на информация за новините за предстоящи протести е именно този сайт — http://savestrandja.hit.bg (http://savestrandja.ludost.net) — и че не познавам организаторите на протестите.


Всеки блогър - мафиот или анархист. Явно трябва да се внимава какво се пише. Какво ли им е на куките да четат по цял ден блогове? Искам да четат редовно моя, ще пусна серия уроци как се псува на php/mysql.
Работата с чичко полицайковците я описва много по-добре от мен Йовко Ламбев тук .
И за край няколко хубави цитата:

"...да разбереш, че “Свобода на словото” е нещо доста относително понятие в страната, където си роден и израснал, само защото си си позволил да бъдеш ясен, открит, да вземеш страна, и тази страна да не е на официалната власт..."

Знаете ли, има един много хубав, според мен филм - "V for Vendetta". В него има две много важни мисли:

- "People should not be afraid of their government; governments should be afraid of their people" - Което може би е перефразирана мисъл на Томас Джеферсън.

"When the people fear their government, there is tyranny; when the government fears the people, there is liberty."
Thomas Jefferson

и втората

- "Често помним идеята, но не и автора й. Той е обречен. Могат да го хванат. Може да бъде убит и забравен,но 400 години по-късно идеята му все още би могла да промени света.Виждала съм силата на идеята.Виждала съм как хората убиват в името на идеите си.Виждала съм как хора умират, защитавайки идеите си.Идеята не може да бъде убита.Не може да бъде докосната или окована.Идеите не кървят и не изпитват болка.Идеите не обичат. ... Защо? Защото за разлика от човешката преходност думите са способни да възвръщат силата си. Думите носят значение и тези,
които ги слушат са способни да прозрат истината. Истината е, че има нещо нередно в тази страна. Нали? ... Честността, справедливостта и свободата са нещо повече от думи. Те са перспективи."

Та ... нека на следващия мирен протест, да сме повече. Просто повече хората.