вторник, юни 24, 2008

Полицейските своеволия


В един слънчев ден, преди около 5-6 години (бил съм на около 15), аз си седях на една пейка и чаках един приятел. По едно време пред мен набива спирачки една патрулка. Отвътре целеустремено излизат двама полицаи и се насочват към мен. Без да се представят и без да дават обяснения ми искат лична карта. Подавам им я и питам какво има и дали съм направил нещо. Единия от просто изкрещя:

Мълчи бе!

Това напълно ме хвърли в тъча.

Единия отива до колата за да ме проверява по радиостанцията. Другия виждайки раницата ми казва да я изпразня. Вадя учебници, химикали, някаква връхна дреха, бутилка минерална вода и т.н.

При всеки мой опит да разбера за какво е всичко това, ми крещяха да млъкна и ме заплашваха, че ще ме закопчеят. По едно време се върна другия, беше ми проверил досието (което нямам). Хвърли ми личната карта до разпиляните учебници на земята, двамата се качиха в патрулката и отпрашиха на някъде.

И до сега на знам за какво беше целия този цирк.

Сега бих реагирал по доста по-различен начин, но това беше първия ми допир с правораздавателните органи и бях меко казано уплашен. Все пак съм бил на около 15, не съм очаквал нещо подобно да ми се случи!

Пиша това като отговор на коментара на И.П известен като ivanatora. :P

Четох за това.
Жалко е.
В блога си ще пиша каквото си искам и няма да се съобразявам с никого.
Никой не може да докаже че лицето И.П. седи зад моя блог :) В WHOIS записа на домейна всеки може да напише каквото си иска, а логовете могат да се фалшифицират и не са доказателство в никой съд.
Защо не подгонят наркоманите и убийците? Защото за отчитане на дейност, много по-безпоасно и приятно е да арестуваш някой който 'няма вероятност да окаже съпротива'... и да има пушка вкъщи.
За това - оказвайте съпротива. Бъдете недоволни и го показвайте. Не се съгласявайте с безумията. Не бъдете част от стадото, което някой кара към ръба на скалата. “

Идеята ми е, че когато дойдат някаква група *******, на които някой още по-голям ******* им е дал униформа и започнат да ти крещят в лицето без причина е трудно да реагираш и ще ти трудно да им обясниш, че WHOIS записа на домейна не е доказателство. Тези хора са свикнали да се разправят с безмозъчни престъпници и дори някога в тях да е имало нещо човешко, то отдавна се е изпарило. Друг е въпроса, че трябва да се отнасят уважително към всички свободни граждани в тази държава.

Съгласен съм на 100% - Stand up for your rights ! Просто понякога не е толкова лесно.

* звездичките са за да не им давам поводи да се заяждат.

* рисунката, която съм публикувал е дело на Banksy един забележителен артист