неделя, август 24, 2008

Имотите в България

От доста време насам се наблюдава покачване цената на недвижимите имоти и това се оказва пагубно за средностатистическия български гражданин. Аз лично не мога да се сетя как някой със заплата от типа на 500 лева ще успее да си купи жилище в някой от големите градове в страната ни. Въпреки това все повече мои познати го правят. Как точно го правят си е тяхна работа. Далеч съм от възръстта, в която трябва да мисля подобвна покупка, но това влияе дори и на мен - наем от типа на 100 лева за стая в необзаведен апартамент в покрайнините на Пловдив май е доста.
Познайте кой оглавява класацията по ръст на цените на недвижими имоти? Естествено Русе.

Градове - Ръст на имоти
Русе - 26.78 %
Пловдив - 26.62 %
В. Търново - 26.53 %
София - 21.19 %
Ямбол - 19.72 %
Благоевград - 17.37 %
Варна - 15.36 %
Видин - 12.55 %
Плевен - 12.52 %
Бургас - 11.91 %
Стара Загора - 5.74 %
Сандански - 4.03 %
Сливен - 3.86 %

Живея в Русе и уча в Пловдив – именно тези градове са първи и втори в класацията. Цената на недвижимите имоти е скочила с колосалните 26,78%, това е една четвърт. Виновникът за Русе естествено е Дунав мост. Всички румънци сякаш налитат на всичко произведено в България. Излиза им евтино. Недвижимите имоти са просто поредното нещо, което ще поскъпне и ще стане недостижимо за обикновения българин за да се стигне европейския стандарт.
Ако имате мнение по въпроса или можете да ми обясните защо цените на недвижимите имоти поскъпват постоянно, моля направете го ?
Остава ни само да се надяваме, че цените ще паднат и някой ден и ние ще имаме покрив над главите си. :)
Building.bg - сайт за ново строителство.

* таблицата е взета от вестник Сега.
* това е платена публикация