събота, ноември 03, 2007

Mememolly - Youtube вече има своите герои

Днес осъзнах нещо, Youtube вече има своите герои, своите известни личности, както и хора, които им се кефят и които ги мразят. Днес ще ви представя една от тях, ника й е mememolly и както тя сама казва по отношение на youtube: "This online community grow and developed into a small nation of friends, enemies, lovers and perverts." Едно готино момиченце, което просто обича да застава пред камерата и да говори. Тук слагам едно видео, в което тя обяснява много неща около цялата тази лудница. Web 2.0 rullz!

Enjoy! :)

Не на Microsoft в държавната администрация

Преди време бях възмутен как "купихме" Windows за държавната администрация за ненормани пари без дори да дадем възможност на други фирми да кандидатстват за тази поръчка. Целия свят се бори срещу монополизма, само ние се примиряваме с него. Историята се повтаря.


Днес МДААР е обявила поръчка за купуването на нови 60 000 лиценза за продукти на Майкрософт до 2012 година. Интересното, този път, е че изрично се дава поръчка за продуктите на тази компания.

Според прес-съобщение на МДААР, "Неголемият брой примери за миграции към други платформи засега показват необходимост от сериозен финансов ресурс, включително и за преобучение за работа с новите софтуерни системи, както и достатъчно дълъг период от време за тяхното внедряване".

Трябва да покажем, че не сме съгласни с това. Дори да не променим нищо конкретно, то поне ще покажем, че не сме съгласни и рано или късно там "горе" във властта ще им се наложи да ни чуят. За да помогнете може да подпишете тази петиция. Това засяга вашето бъдеще.
Представете си следната ситуация, вместо Windows на компютрите в държавната администрация се инсталира Linux, то тогава всички пари, които в момента се дават за лицензи ще се дават на български специалисти, които да поддържат тези системи. За тези хора ще има стимул да останат в България, защото и тук ще могат да вършат работата, която искат и за тях ще има пари. Парите остават в България и подпомагат местното развитие. Звучи нереално и утопично, но всъщност не е така, това е напълно постижимо.
Нямам нищо против при положение, че се даде държавна поръчка и реално има някава дискусия, но те просто избират определена компания без дори да помислят за алтернативите.
Няма полза от псуване на държата, изразете протеста си, покажете че не сте съгласни. Онези, управляващите държавата са наши представители и искам да защитават нашите интереси. Нека им покажем, че това, което правят не ни харесва и няма да стоим и да гледаме безучастно.
Започвам да се чудя кога на народа ще му "кипне" и ще се стигне до крайности.
Моля ви, оборете ме, покажете ми, че греша и че всичко е ок, а аз само се бия с вятърни мелници!

edit: Никога не се доверявайте на сляпо, винаги има хора, които се опитват да манипулират другите! Ако имате конкретни въпроси относто това, защо мнението ми е такова, то задайте ги!