вторник, юни 03, 2008

Cold Turkey


Решил съм да си направя един малък експеримент с цел удължаване на и без това не особено смисления ми живот :) Експериментът е озаглавен с не много оригиналното име Cold Turkey. Идеята е през следващия месец да не употребявам никакъв алкохол, никотин и кофеин. Единствените допустими стимуланти остават секс, чай и програмиране :D
Две кафета дневно и кутия цигари не се вписват много добре в представата ми за здравословен живот, а през последните 10 дена (откакто съм в Русе, покрай балове и рожденни дни) доста често започнах да пия бира (не че пия много, просто започна да става прекалено често).
Алкохола и кофеина ще са лесната част. Първата седмица ще ми е малко гадно без сутрешно кафе, но ще свикна, вече веднъж съм спирал кафето за 6 месеца. Проблема с алкохола идва основно от това, че съм свикнал като се видя с приятели да пийваме по 1-2 бири - ще се наливам с минерална вода. :) Най-трудни ще са цигарите. За последните 6 години съм изпушил 1 камион цигари и най-дългото време без да запаля е било около 2 седмици.
В момента седя, пуша последната си кутия цигари Parliament и пия голяма чаша кола с много лед, подготвяйки се за довечера в 12 часа, когато вероятно ще бъда във влака Русе - Пловдив.
Експеримента ще продължи до 1 юли заради July Morning. По план тогава ще съм във Варна на плажа с приятели и бира в ръка :)
Какво ще стане, времето ще покаже. Пожелайте ми успех !