неделя, август 31, 2008

Второ SEO състезание

Не знам какво ми стана днес, явно пак ме трясна простотията, но пак се захванах да чета някакви SEO неща, ей така, от интерес и попаднах на новината за второто Search Engine Optimisation състезание. След миналогодишната дандания с яйцата, караниците (типично по български) и все пак добрите резултати ни остава да се надяваме, че и тази година можещите ще покажат какво аджеба могат :) Първа награда 2000 лева, което хич не са лоши пари. Ако успеем да ги намерим на едро, това са почти 4000 литра бира. Тоест победителя се осигурява за доста дълъг период от време с пиво. А не е ли това най-важното ? :)
Покрай тази приятна новина искам да обърна внимание, че днес научих за съществуването на някакво животно наречено TrustRank. Аз тъкмо разбрах какво е PageRank и те решиха, че трябва да има и някакви други rank-ове, които да ме объркат. :)
Странно, че чак сега откривам блога oggin.net, за мен определено е откритие, открих доста полезна и интересна информация там, а ето и нещо, което ме впечатли - За SEO-то и SEO-тата. Влиза в google reader-а и имам чувството, че ще се задържи там. :)