вторник, декември 16, 2008

Истината за Дядо Коледа мили чавета!



Четейки новините из нета, намирам следното Уволниха учителка, "светнала" деца, че няма Дядо Коледа.
Тази информация ме наведе на някои лоши спомени от моето детство. Имах тежко детство и за това смятам да съдя родителите си. :D

Най-лошото, нашите никога не са си давали зор да ме убедят, че има дядо Коледа. Първо ми обясняваха някакви неща за някакъв белобрад тип, който носел някакви подаръци по коледа, но пък тоя явно беше много тъп, защото никога не уцелваше каквото искам. На всичкото отгоре родителите ми не бяха положили никакви усилия да синхронизират версията си бабите и дядовците. То не бе дядо Коледа, дядо Мраз и т.н. Всяка година различна история, всяка година различни персонажи. Не ти трябва много умствен потенциал за до проумееш истината.
На всичкото отгоре зле маскирания "дядо Коледа" беше семеен приятел. На какво прилича това ?
Даже бяха забравили да споменат най-хубавата част с елените и ... Снежанкаа ! :D

Сещам се една прекрасна коледна история, когато на някого му беше хрумнала гениалната идея да ми каже, че писмото до дядо Коледа трябва да бъде написано на лист хартия, който след това да се сгъне като самолетче и да се хвърли в двора, където оня дебелия щял да го намери. Скъпи родители, не звучи чак толкова зле, но напрактика наистина е "чак толкова зле". След като го хвърлих навън доста бързо и може да се каже насилствено ме прибраха обратно вкъщи, защото исках да видя как дядо Коледа го взема. Малко по-късно баща ми изчезна някъде. Това е нищо, сега истинската трагедия, бях си "поръчал" конструктор Lego, а получих стар руски фотоапарат "Смена".
Кажете сега, не трябва ли да ги съдя ?
(няколко години по-късно подарих същия фотоапарат на сестра ми за рожденния ден, хи хи хи :D )

След като ми казаха официално, че няма дядо Коледа, няколко години подред на 25-ти сутринта ставах рано за да гледам под елхата, където естествено намирах само нападали иглички. Даваха ми подаръка на ръка. Не разбирате ли, губи се цялата идея !

Други коледни подаръци (чиста гавра) бяха:
- старо соц радио Siemens, което хващаше само радио "Христо Ботев"
- чорапи. Баси !
- сапун и шампоан (това някакъв намек ли е?)
- пуловер (оплетен от баба ми) - извинявай бабо, много беше готин, ама не пасваше много на модата по онова време

Като за финал. Деца, знам че отдавна сте прозряли семплия опит да ви заблудят, че има някакъв дебелак с елени, който се прави на много добричък някъде към края на декември. Слушайте сега, недейте да вдигате врява, а съвсем хладнокръвно симулирайте, че нищо не знаете. Така ще можете да откачите още 2-3 години с подаръци на аванта. Все още имате шансовете плана да успее. Я пробвайте като 20 годишни да поискате нещо от дядо Коледа !