сряда, юни 23, 2010

iTunes или ... какво съм изпускал толкова много време

Преди няколко дни получих писмо от Apple писмо, в което ме уведомяват, че като регистриран Apple developer (аз съм само регистриран, без другите 2 думички), мога да гледам безплатно сесиите от Apple Worldwide Developer Conference 2010.

Обещават интересни презентации за HTML 5, какво ново се е случило с Apple и т.н.
Искат iTunes, в добро настроение съм така че го слагам, въпреки че не ми е ясно точно за какво ми е.

Пуснах го, добавих си музиката, сканира я прилично бързо и пуснах някакви хора, които крещят на фона на електрически китари и бързи барабани. Естествено след 15-тина минути се сетих какво щях да правя, та пуснах store-a.

Най-якото нещо, което съм виждал скоро, честно. Не мога да повярвам, че съм изпускал нещо такова толкова много време.
Когато за пръв път си сложих iTunes ми се стори гаден бъглив музикален плеър и даже не съм подозирал какво още може.
В магазина има всичко и готиното е че има адски много безплатни подкасти, за които дори можеш да се абонираш и да се свалят автоматично. Не че не мога да го направя с други плеъри, но пък никога нямаше да ги намеря точно тези. Намерих си супер яки безплатни видеа от конференции - TedTalks, AllThingsD и т.н., subscribe-нах се за доста и съм зверски доволен. Имам какво да гледам постоянно.
За сега нямам намерение да си регистрирам кредитната карта и да плащам за каквото и да било, но като видях какви групи имат, май ще се наложи. Става въпрос за групи, които не просто не мога да намеря в България, трудно се намират дори по разни пиратски брегове или път търсачи на души. :)

Restrictive ?
За сега не ми трябва порно, имам си podcasts :P