събота, януари 12, 2008

Web 3.0 и Google

Нещо старо, което ме накара да се замисля. Спроред Eric Schimdt (CEO Google), Web 3.0 ще бъдат приложения, които са свързани заедно, малки са и работят на всякакви устройства - pc, мобилен телефон и т.н. Звучи доста интересно.
Мисля че Google в момента вървят в точно тази посока.

В момента ползвам търсачка от google, gmail, picassa, orkut, google docs, google maps, google earth, blogger, youtube и т.н., които до голяма степен са свързани. Примерно имам участие в 3 блога, всеки от тях е свързан с галерия в Picassa. Акаунтите ми в blogger и picassa "знаят" е-mail адресите, които съм въвел в gmail.
Абе като изключим леката параноя, която ме наляга, Google кефят. :)

KDE 4 или голямото WOW !!!


Днес излезе KDE 4 (K Desktop Environment), радостна новина за много Линукс фенове по целия свят. Той пристига в момент, в който бях решил да пробвам Vista. Да, ама не! Направо съм запленен, няма да слезе скоро от лаптопа ми. Всичко изглежда толкова красиво, че направо не ми се вярва. Има си и Desktop Widgets и още какво ли не. Най-после спряха да крадат от където не трябва и са се насочили в правилната посока. Нямам думи да опиша възхищението си за това просто ще пусна малко "снимки".


Както биха казали някои други хора: "Феноменално драги зрители, KDE4 печели убедително в надпреварата най-готиното нещо, което сте виждали !".
Linux for life !!!