понеделник, февруари 11, 2008

Отново "свободен"

От около 6 месеца ползвах на лаптопа си Windows поради една или друга причина, но след 5 часова борба, той е отново свободен с Debian testing.
Причината да го сложа е една друга моя страст, а имено Mac. Сложих си iTunes за Windows с ония готините ефекти при прелистване на албуми и всичко останало. Да, обаче за да си теглиш обложки трябвало да имаш акаунт в iTunesMusicStore. Казвам си ок, отивам уж да се регистрирам, искат ми кредитна карта и си казвам, че за едни обожки на албуми няма да я бъде тая. След 15 мин. търсене намирам iArt, програма, която сваля автоматично обложките и ги прави използваеми от iTunes. 500 песни, програмата спира и ми съобщава, че за да продължа трябва да си купя лиценз. Имаше адски много други неща, които ме дразнеха до тогава, но тези мъки за едни кирливи обложки просто бяха последната капка.
Рестарт от power бутона на лаптопа.
Debian netinstall.
Малко се поомазаха някои неща при dist-upgrade-а от stable към testing, защото ми свърши мястото на дяла, но след малко бутане тук и там всичко заспа. Amarok си вади обложки и текстове все така добре без да ми иска пари. Машината работи по-бързо от преди. Сложих си един Mac Style за фън и всичко е прекрасно. В момента гледам Tangra TV и се радвам на живота.