понеделник, декември 08, 2008

Получаваме дарение под формата на сайт

Днес преглеждайки блога на Калоян видях един сайт, който с доста голям успех разбива стереотипа "как да не" и си мисля как още може да има такива изпълнения. Сега вижте тази новина, някакви японци, нещо правили, някакъв сайт, дето щял да представя българските музеи пред света, че даже и го подарявали на министерството на културата, баси кефа. Съдържа "уникална" информация за всички български музеи.
Всичко хубаво, идеята никак не е лоша, ама вижте сайта:
http://www.jicabg.com/museum/

Първото, което ми изниква в съзнанието е "Тия ебават ли се с нас?!?".
Да оставим на страна BOMB(base of bulgarian museums), някаквите там културни експлозии, но вижте counter-a! Само остава и фреймове да наслагат.
Ето какво ражда меката на хай-тека Япония, ама нали знаете, на харизан кон зъбите не се гледат. Някой там горе трябва да се размърда и да се сети, че щом японците са тръгнали да ни правят сайтове значи нещо не е наред.

15 годишен младеж засрелян от полицаи

15 годишен младеж (според някои медии 16) е бил застрелян от полицаи от упор. Тази информация беше разпространена из медиите, но подбробностите останаха в тайна, повече се обърна внимание на последвалите бунтове.
Според dnes.bg младежът е бил въоръжен с камъни, според Hurriyet DailyNews дори е носил в себе си коктейли Молотов, в САЩ сигурно новината е била предадена като "20 годишен анархист сериен убиец нахълтва в полицейско управление с напалм".
Реално младежът не е бил въоръжен с нищо. Полицай е стрелял от упор в сърцето му, качил се е в патрулката и е изчезнал, оставяйки момчето да лежи на паважа. Свидетели е имало много. Срещу полицая е повдигнато обвинение в предумишлено убийство (или както там е термина).

Реакцията, вижте я сами:







Поздрав с Atari Teenage Riot - Your uniform does not impress me !

Ето тук можете да прочетете какво всъщност става.

снимки: БГНЕС