събота, септември 01, 2007

Започна SEO състезанието

Преди около час започна SEO състезанието организирано от WebMasterBG.org. Наградния фонд е 1000 лева, което мисля, че е добра сума. Целта до 1 декември 2007г. да "избутате"
вашия сайт на първо място при търсене на "яицазимитпо лъгуг". Как са го измислили това е пълна мистерия. Преди един час такава комбинация от думи не е съществувала в интернет, по времето когато пиша този пост вече има 4 резултата. :)
Хората не спят (и в буквалния и в преносния смисъл). :)
Аз мисля да се включа, но на олимпийския принцип (по-важно е участието), просто защотото нямам шансове за победа, но се надявам да науча много покрай състезанието. Добре е да се спомене, че по регламент победителя трябва да каже какви техники е използвал за да популяризира сайта си. Ако не друго, то поне ще бъде интересно да наблюдавам борбата на най-добрите в бранша и "Нека по-добрия победи!" :)

By the way, намерих си много хубава книжка- Professional Search Engine Optimization with PHP. Има доста интересна концепция и пише "хубави" неща. Снощи като я започнах четох до 10 часа сутринта и мисля като публикувам този пост да продължавам да чета. Тъкмо може да науча нещо за състезанието. :)

edit: Прозрях го !!! Яицазимитпо лъгуг всъщност е "гугъл оптимизация"! :D
Просто нали :)
edit2: И моя блог се появи при търсене на тази ключова дума. Забележете как всички, които са публикували думата в блога/сайта си са го направили с удебелен текст. Защо ? Ами погледнете някои от статиите за SEO по долу.