сряда, септември 12, 2007

Бого, SEO, save-darina, авто стоп и мешана салатка в Бръшлен

Ако се чудите защо на невероятно тъпите заглавия, които измислям на последък, искам да ви споделя, че просто не мога да пиша само за по една тема и по-добро не мога да измисля. Неккъф хаос се получава. Та ...
Помните ли състезанието по SEO, на което мислех да участвам ? Преди минути прочетох една доста интересна идея тук
На който не му се влиза, накратко: Слагате линк към блога на Богомил "Бого" Шопов с текст яицазимитпо лъгуг. Така му "правите хубаво" за пред google и той печели състезанието. След това дарява 1000 лева на save-darina.org и ... това е. Ако ви харесва идеята - давайте. :)
Второто нещо за което исках да пиша е, че за първи път в живота си пътувах на стоп и беше супер готино. При това е доста евтино ;) Пропътувах само 30 километра, до село Бръшлен русенско, но по-важното е, че стигнах целта си. По принцип не бих тръгнал ей така, сам, с една раница на гърба по магистралата да мятам палци, но обстоятелствата бяха малко по-екстремни. Бях сам на някакъв главен път, а след 1-2 часа щеше да се стъмни и тогава вече положението щеше да е много по-кофти.
Отидох там, хапнахме, пийнахме, денсихме и както винаги не ме оставиха да спя. За това в момента съм леко зле и едвам пиша. Утре сигурно ще оправям правописни грешки. Велик си Мите, само ти можеш да държиш цяла нощ 6 човека будни без да те пребият.
Трето и май последно. Новата ми мания е да накарам 200 мегахерцовия изрод в другата стая да работи като напълно нормална десктоп машина (разбирайте слушане на музика, браузване в интернет, чат, записване на дискове и гледане на филми). Естествено с Linux, естествено без X, ще се опитам да го направя основно на bash с ncurses и framebuffer. За момента съм подкарал музиката и браузъра. Да гледаш картинки в конзолен браузър е супер :) Ако поддържаше и CSS щеше да е убийствено. Филмите тръгват, но mplayer много се задъхва.
Та мисля това да го стартирам като проект за дистрибуция или нещо от сорта. Подробности ще пиша в някой отделен пост. Ако ви харесва идеята, драснете някой ред и може да поработим заедно (Викторе не се скатавай!). Само да вметна, това е единствения ми проект в последната 1 години с некомерсиална цел. Явно много съм пропаднал. Преди малко започнах да пиша някои неща и мога да ви кажа, че удоволствието да пишеш само за себе си е в пъти по-голямо.