неделя, септември 23, 2007

Neopit Pilski & Spot Live

Вчера в Русе свириха Spot и една непозната за мен до тогава група Neopit Pilski. Тия хорица наистина ми харесаха, някъв странен рочец с много готини текстове. Както би казал видния rawker Митьо - alternative baby :)
Взех си диска и от снощи до сега е на repeat в компа.
Групата била Германска, но пък пеят на български, тъй като вокала май си беше чист българин. За сметка на това останалите двама членове вероятно знаеха само "бира" и по време на концерта научиха нова дума - "кенеф" :D Басиста им беше супер усмихнат през целия концерт, а пък барабаниста вадеше най-психопатския поглед докато размахваше палките :)
Днес са в Пловдив, така че който може нека отиде да ги чуе, заслужава си !
Spot пък бяха с нов басист, който пък е стар вокал и изобщо едни такива, та накратко Арсо. Горд възпитаник на немската гимназия в Русе (където съм учил и аз, но аз съм по-малко горд), бивш член на Overdawn, където се подвизавеше като певица :P и настоящ басист на Spot. Интересен факт е, че на негово място в Overdawn е друг "германец", култовия Иво Рижия - човека идол на поколения девойки. :)
Spot бяха готини както винаги, но имам чувството, че барабаниста им щеше да се разпадне, нещо беше преуморен човека. Целия концерт настроението беше много добро.
И като за финал искам де се оплача, бях брутално пребит от група 14-15 годишни момиченца, които нахълнаха в погото и аз си прибрах ръцете в джобовете. В последствие отнесох серия лакти в хълбоците.
Можете да чуете Neopit Pilski на адрес myspace.com/neopitpilski На диска който си взех има 5 песни, от които 4 ги има в профила им :)
Много ми хареса текста на песента "Исусе". Ако правилно съм чул, то текста е нещо такова :

Днес си станал бог
аз днес без бог останах
бог не станах но нищо
от два пъти не се става
даже на нищо
но ми е безразлично
на тебе сигурно ти е забавно

Абе накратко "Някой пак скъса струна" :P Neopit Pilski rullz !!!