неделя, май 25, 2008

Artery, Jaya the Cat, Уикеда, Crowfish, Tea Break, la muchedumbre LIVE


След като ми прехвърлиха топката, просто нямаше начин да не напиша за концерта. На 18-ти си хванах багажчето и една девойка ме докара до София. След кратка борба с градския транспорт и леко обикаляне из голямото село пристигнах пред залата. Съвсем скоро пристигна и останалата част - русенската и поморийската група. Поседяхме отпред, пийнахме биричка, полафихме с народа, запознахме се с интересни хора (растаман, който пее в църковен хор) и взехме че се набутахме вътре.
Покрай пийването на биричка, бяхме позакъсняли и успяхме да хванем само 2 песни на la muchedumbrе, пропуск отвсякъде, групата е доста интересна и ми се искаше да послушам повечко, но ... друг път. Crowfish си бяха Crowfish, тези които сме ги виждали не веднъж в Русе и за това не ми привлякоха особено вниманието. Сърбите от Tea Break, за които от myspace-a им научих че са Punk/Rock/Hardcore на живо ми звучаха повече като някакъв странен emo-punk-core. Може би в Сърбия са известни, но не мисля, че реално привлякоха интереса на някого в залата. Върха беше, че вокала им прилича на Рики Мартин :D
Интересното започна да се случва когато излязоха Уикеда. Аз и още един младеж се набутахме отпред. Още преди да започнат да свирят, публиката започна да реве. Първа песен и вече бях повлечен в погото. Не мръднах от там до края на изпълнението им. Лудницата беше пълна. Много скачане, много викане, много пеене. Уикеда на 100%. Накрая вече нищо нечувах и бях плувнал в пот.
От Jaya The Cat исках да чуя само две песни - Dope Squad и Final Solution. И там беше едно танцуване едно нещо ... Закриха с Final Solution и бих казал, че всички супер много им се изкефиха, въпреки първоначалния песимизъм.
Накрая излязоха всенародните любимци - Artery. Eй това е баце ... Чалга, мьетъл, пияни `ора, бира се лее. Още преди концерта, Янко щъкаше из насъбралите се навън хора, говореше си с тях и пийваше биричка. Младежът беше подгрял без нас и на моменти не беше много адекватен на сцената, но пък направи шоу. :) Много скачане. Янко хвърля бира из публиката. Свириха се доста стари неща. Няма какво да обяснявям, голям кеф. Към края обаче всички издъхнаха.
Вече едвам ходех, то се отправихме към Строежа на afterparty. Пихме по една бира там. Изчакахме да тръгне градския транспорт и към гарата и към поредния трип до Русе.
Отдавна не се бях радвал толкова много да се върна тук, да поспя, да се видя с народа ...

Другия път пак :)