събота, февруари 14, 2009

Съседски взаимоотношения


Днес с единия съквартирант намираме пъхнат под входната врата някакъв плик. Той набързо го поглежда, казва си "Аха, хардуерен спам" и започва да го мачка с намерението да го хвърли, но на мен ми стана интересно и помолих да го видя.
Отварям писмото и първото, което забелязвам, че е писано на ръка и се чудя "Брей, кой е тя спамер мазохист, че да пише такива неща на ръка".
Зачитам се.
Следва писмото, преписано едно към едно (нямам скенер), с оригиналния правопис, пунктуация и т.н.
бележка: "Паскалев" е конкретния съквартирант.


Паскалев,
Търсих Ви, няколко пъти, да си поговорим, така и не можах да Ви намеря. Когато днес 13.02.2009г. бяхте във входа с мобилния говорихте после изчезнахте. Пак не можах да поговоря с Вас.
И така:
Имам оплаквания от Вас и оргиите, които правите късно през ноща до ранна утрин.
Мисля, че това нее дискотека за шумни събирания, а дом за почивка.
Предупреждавам Ви че тук има болни хора и малки деца и с това трябва да се съобразява всеки, който влезе да живее тук.
Шум от ремонти в определено време може, но оргии не какъвто и да е поводът.
В този блок от 40г. живеем хора с които работехме и всеки от нас знае как трябва да се държи има общинска наредба и наш вътрешен правилник, който ние спазваме и който го нарушава отива в плицята, какт скор едно момче от 1 етаж.
Прошка няма не го вземайте, като заплаха, а все още приятелско предупреждение.

Уважавали сме се досега, нека така бъде и за в бъдеше. Има места за шумни събирания - не тук.

Домоуправител: (подпис)
Зл. Йовчева

"Комунизма си отива ..." - да бе, да, не вярвам.

Само да уточня, че нямам идея какво точно разбира конкретната г-жа домоуправител, но ние оргии не сме правили ! От една година се опитваме да направим, но до сега не сме !!! :D

Как така не са успели да ни намерят е много сложен въпрос, тъй като винаги има някой вкъщи, но ...

Тъпото е, че ние не сме и предполагали, че вдигаме чак такъв шум. Петък/събота се събираме да пием по някоя бира, да играем някоя игра и да послушаме музика, не сме правили някакви диващини.
Важното е, че г-жа Йовчева в ролята си на турбо-мега-ултра шеф/домоуправител може да изпраща такива "официални" съобщения и да ни плаши с отнемане на партийното членство.
Не могат да дойдат и ни кажат, че им пречим с нещо, а трябва да ни плашат с полиция, баси "Прошка няма"! Представяте ли си!

Намерих женицата, която както очаквах се оказа бе възрастна дама, извиних й се учтиво, казах и че не сме предполагали, че вдигаме чак такъв шум, обещах да не пускаме повече музика след 10 и я помолих възможно най-уважително да ни съобщава ако я притесняваме с още нещо.