понеделник, септември 15, 2008

Стикери, които ви правят щастливи

Тази презентация на Stefan Sagmeister ме накара да се замисля за някои неща. Като за начало се учудих наистина колко малко му трябва на човек за да се усмихне поне за момент и поне част от деня му да стане малко по приятен. Гледайте какви готини стикери лепят креативните хора на запад:












На първата картинка можете да видите инструкции за живота :) Забавлявай се, не наранявай хора, не приемай загубата, стреми се да бъдеш щастлив.
2) Не задържай злоба
3)Возенето с очаяние забранено! Дръж главата високо!
(преводите са ... абе да кажем, леко интерпретирани, ама толкова си мога :)

Друга интересна идея е да се напечатат празни speach bubles, тоест балончета като от комиксите когато героят казва нещо. Така просто лепвате стикерчето върху някой плакат или реклама и пишете какво според вас трябва да се каже или го оставяте празно за да дадете възможност на някой друг да го попълни.
Стикера гласи на снимката"Виждали ли сте ми зърната ?". Не особенно полезно, но пък забавно. Реално се получава така, че всички са доволни, потребителите са поставени в една по-приятна среда, хората имат поле за изява и най-после някой поглежда рекламите :)
Тези стикери ми напомнят за инициативата "Като идиот", само че проблема там е, че има голяма доза негативизъм в тези стикери. Подобен начин за реклама използват в Обединеното Кралство, където лепят малки стикери с откъси от класически книги, като при тях идеята е да накарат хората да четат повече книги.
Мисля, че това е доста интересно и полезно, ако остане време може и аз да си отпечатам такива стикери, а ако се навият повече хора, може да се организираме и да направим нещо.
Харесва ли ви идеята ?

1 коментара:

Анонимен каза...

Защо не. Една усмивка повече... един по-добър ден!