четвъртък, декември 04, 2008

Game студиата правят по-добри филми от филмовите

Напоследък забелязвам, че студиата за игри правят доста по-стойностни филми от филмовите такива. Повод за тези мои размишления е посленото творение на Capcom - Resident Evil: Degeneration. Играл съм играта и съм гледал трите игрални филма, но нито един от тях не може да се сравнява с анимационния филм на Capcom. Като изключим музикалната тема на Marilyn Manson в първата част на игралната поредица, всичко останало е в добре познатият ни, вече до болка клиширан, холивудски формат и дори Мила Йовович да остане и без червената рокля нещата няма да се променят.

Филма на Capcom не с изпипана и красива графика като филмите на pixar, нито има същата реална физика, но пък е доста по-идеен. Има го истинския екшън, има го напрежението, има я историята, всичко е на мястото си. Не че в игралните Resident Evil тези неща ги нямаше, но ... просто не е същото. Все пак какво очаквам единия филм е правен за средностатистическия 200 килограмов, преживящ пуканки американец, другото е правено за истински фенове.

Сега се сещам и за друг първенец в game индустрията, който все още не е направил филм, но ако направи аз ще съм най-лудия му фен - Blizzard. Мисля, че няма нужда да обяснявам кои са те, но все пак ако през последните 10 години сте играли компютърни игри няма начин да не играли Star Craft, Diablo, Warcraft, World of Warcraft и т.н. Мислите си, че могат да правят само игри ? Вижте това :

Мисля, че нещата сами говорят за себе си.
За мен остава извода, че в тази индустрия работят наистина иновативните и креативни хора, другото е junk food за устата на масовия потребител.

П.П. Гледайте Resident Evil Degenaration, на мен лично ми хареса

2 коментара:

Анонимен каза...

Btw blizzard prawqt film oste ne znam na kakwa tema no se prawi, tai4e Ice predpolagam ste izleze prede StarCraft 2. Na Diablo 3 fil4eto e nai novo, no na na WoW, D3, SC2 si4kite sa si prosto epic. Mnogo galko 4e portable HDD mi si zamina ina4e sega stqh da gi razgledam otnowo :( .

gotha каза...

баце, добре че каза за HDD-то иначе никога нямаше да се сетя кой го е писал тоя коментар :)

Чакаме, много неща чакаме от blizzard и StarCraft 2 и филми и още какво ли не :)