четвъртък, февруари 28, 2008

Бира

Седя, смуча едно Шуменско и се сещам за един виц:

Отиват на кръчма шефовете на Шуменско, Бургаско и Каменица. Първия естествено си поръчва Шуменско, втория очаквано - Бургаско, а третия казва:
- Една кола, моля !
- Как така ? Няма ли да пиеш Каменица ? - попитали другите двама.
- Еми гледам, че вие не пиете бира и аз няма да пия.

Как може в пловдивски денонощен магазин да няма Каменица ?!? Понякога се удивлявам от глобалността и значимостта на проблемите занимаващи крехкото ми съзнание. :D

M$ яко "гърми" online

Никой не знае точно какво става, но според редмъндци имат известни проблеми. Какви проблеми ?
Ами повечето online услуги на Microsoft се чупят при това здраво. Най-забавното - още не могат да разберат от къде идва проблема. :D

Това ми показваше вчера в продължение на половин час един майкрософтски сайт. Проблеми е имало в hotmail, xbox live и Windows Live Messenger

Getty Images

Преди няколко дена се регистрирах в Getty Images. Днес ми звъни една девойка с много приятен глас, представи се за Яна и доста учтиво ми обяснява, че имат практика да се свързват с новите си клиенти. Обясни ми някои неща и т.н.
Това ми се случва за първи път. Регистрирал съм се на какви ли не места, дори хостинг компанията не ми се обажда да ми каже, че е време за плащане.
Хората се надяват да си купя снимки от тях, като цената за всяка снимка варира от 50$ до 999999999$ в зависимост от това с каква резолюция я искате. За 50$ получавате снимка за еднократна употреба в уеб и то при размери максимум 180x150 пиксела. Та това е един аватар. Емии ... Не, мерси !
Хората си въобразяват, че ще си купя нещо от тях, а аз просто търсех от къде да открадна нещо.
Това са последните отчаяни ходове на една компания, която обяви война на file sharing-а и май-вече губи. Те са един от последните динозаври и скоро и те ще си заминат. Както обичат да казват OpenBSD феновете - Направи нещо затворено и ние ще го заменим ! В deviantArt мога да намеря достатъчно добри снимки, които да ми свършат работа. При това без да плащам.

Ако бях шеф на Яна щях да й вдигна заплатата, почти ме убеди да се купя нещо.

Сериен убиец или програмист ?

Леле, това просто ме изуми !
Показват ти снимка и трябва да познаеш дали това е сериен убиец или програмист.
По-трудно е отколкото си мислите. Може би има определена причина за това, не знам.
Резултатът ми е 8/10.
Да живеят антисоциалните изроди! :D